کاربرد گونی چتایی درجه 1،2،3
گونی های چتایی به درجه های 1،2،3تقسیم یندی شده اند. گونی چتایی درجه یک مرغوبیت بسیار بالای نسبت به درجه دو هندی و پاکستانی دارد. درجه بندی گونی ها علاوه بر مرغوبیت به نوع مصارف در صنایع مختلف نیز بستگی دارد. تفاوت گونی بنگال با گونی پاکستان و هند در میزان نخ و استحکام و ضخامت آن است. گونی های چتایی درجه یک بافت ریز و کیفیت بالا و قیمت بالایی دارند. گونی چتایی درجه یک در صنایع بیشتر کاربرد دارند. گونی های چتایی درجه یک به دلیل وزن سبکی که دارند برای جابه جایی اجسام مناسب هستند. برای حمل و نقل محصولاتی مانند آرد، گندم، جو و... به کار می رود. گونی چتایی درجه یک دارای بافت صاف، نرم و یک دست و رنگ آن زرد متمایل به قهوه ای است. گونی چتایی درجه یک از الیاف گیاهی جوت تولید می شود. بهترین گونی های چتایی بنگال هستند که با گونی های درجه 1 شناخته می شوند.
گونی چتایی درجه دو بافت، کیفیت متوسط دارد. برای مواد و صنایع ساختمانی و قیرگونی مورد استفاده قرار می گیرد. گونی های چتایی درجه 2 از گیاهانی که در پاکستان، چین، هند موجود است تولید می شود. گونی های درجه دو ابعاد آن40*70سانتی متر است. گونی های چتایی هندی با عنوان درجه 2در بازار به فروش می رسند.
گونی چتایی درجه 3 بافت درشت تر و از کیفیت کمتری برخوردار است. قیمت آن نسبت به درجه یک و دو کمتر است. گونی چتایی درجه 3 برای پوشش محوطه ها از جمله گلخانه و محوطه های صنعتی استفاده می شود. گونی های چتایی درجه دو کاربرد بسیار زیادی نسبت به گونی های چتایی درجه 1و3دارند. گونی های چتایی درجه 2 کمی خشن تر از گونی های درجه 1هستند. گونی چتایی درجه 3 از دو درجه قبل خشن تر است. برای کارهای که دقت و کیفبت اهمیت ندارد می توان از آن استفاده کرد. گونی چتایی پاکستان با نوع درجه 3 در بارار عرضه می شود. الیاف هر کدام از درجه ها کنف است.